Ahoy Behemoth på butelj

Behemoth butljeras

Behemoth butljeras

I veckan tappade vi Ahoy Behemoth på flaska efter två veckors primärjäsning. Vi fick tyvärr ett mycket lägre FG än väntat, endast 1.029, vilket förbryllar oss. Vi använder samma vanliga jäst som tidigare gett fantastiska resultat (Californa Ale WLP001), men denna gång gick vi bet. Kanske beror det på receptet?

Nåväl, stouten hamnar ändå på 8,3% ABV, vilket är i den lägre skalan för Russian Imperial Stouts, men ändå godkänt.

Ahoy Behemoth grönöl

Ahoy Behemoth grönöl

Vi smakade av grönölet för att få någon indikation på vad vi kan förvänta oss. Vi hittade rika toner av choklad och precis lagom rökarom. Vi hade en mycket större mängd rostat korn än när vi bryggde förra ryssen, och det har gett en fin ton av rostat kaffe. Kort sagt, det smakar sjukt bra! Det var ju i stort sett redan drickfärdigt.

Nu vet vi ju sedan tidigare att mycket kan hända när man jäser på flaska, men så länge det inte förändras till det sämre har vi snart ett gäng mycket fina stout att avnjuta.

Na zdrovje, kamrater!

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Ahoy Behemoth, Brygg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ahoy Behemoth på butelj

  1. Marcus skriver:

    Hur ser förhållandet ut mellan bas och specialmalt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s