Vi brygger ryskt

I dag tar vi oss an första brygden på åtta månader (!). Vi sparkar igång 2012 med att brygga en Russian Imperial Stout på ca 9,6% vol. Till detta använder vi pale ale-malt, rökmalt, carapils, chokladmalt, svartmalt och slutligen rostat korn.

Malt och korn av alla de slag

Malt och korn av alla de slag

Vi får se om vårt recept fungerar bra till en klassisk Russian Imperial Stout, med lagom maltsötma och en lite rökt ton. Det ser rätt lovande ut i teorin, men i praktiken kan allt konstigt hända.

Chokladmalt

Chokladmalt

Vi gör endast en 10-litersbatch denna gång. Mäsken blir bra mycket enklare att hantera jämfört med våra tidigare 20-litersbrygder.

Ryss-mäsken tar form

Ryss-mäsken tar form

Nu ska mäsken gå från pojk till man under sina 75 minuter.  Mazel tov!

En halvryss och ryss-mäsk

En halvryss och ryss-mäsk

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Ahoy Ryssöl och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s