Mer ryskt

Utmäskningen inleds. Vi recirkulerar mäsken två gånger innan vi tillsätter mer vatten.

Utmäskningen inleds

Utmäskningen inleds

Vi vill få ut ca 15 liter till vörtkokningen. Då detta ska bli en alkoholstark historia måste vi försöka få ut så mycket socker som möjligt ut mäsken.

Det svarta guldet

Det svarta guldet

Utmäskning

Utmäskning

Tettnanger och Fuggle får tillsätta smak och arom.

Tettnanger och Fuggle

Tettnanger och Fuggle

Dessutom ska vi i dag testa att använda klarningsmedel i vörten för första gången. Detta tillsätts 10 min innan vörten kokat klart. Knappt 5 gram går åt.

Klarningsmedel

Klarningsmedel

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Ahoy Ryssöl och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s