Sidoverksamhet

Allt vi gör är självklart influerat av öl. Tänkte dela med oss om diverse ölrelaterade verksamheter som vi bedriver vid sidan av bryggandet. Går hårt ut med Ahoys Vörtlimpa.

6 dl vatten
1 dl rågsurdeg
50 g jäst
11 dl vetemjöl
5 dl rågmjöl
1 dl vört
1 1/2 dl mörk sirap
1 msk salt
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
2 dl russin

Vi körde med Pilsnermalt, vilket resulterade i en lätt vörtsmak. Detta kan man variera beroende på tycke och smak.

För mindre batchar, som för brödbak, så fungerar det utmärkt med en hederlig termos som märskkärl.

Sedan är det bara att koka vörten tills en seg fin maltsirap återstår.

Det får lova att koka en lång, lång stund.

Maltsirapen dofter kryddigt sött

Blanda maltsirapen med porter, vatten, jäst, surdeg, råg- och vetemjöl, smör, salt, kardemumma, kanel, ingefära och alla dom andra goda julkrydorna.

Efter att ha knådats i dryga 10 minuter och jäsning i bunke och på plåt gräddar vi bröden.

Under gräddningen penslar vi bröden med kaffe

Så här fint blir Ahoy Nanos Vörtbröd!

Det här inlägget postades i Ahoy Vörtbröd, Mat & Bakning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s