Bye bye saftmaja, hello DIY-lakkärl.

Efter att i går provsmakat vårt första öl beslutade vi oss för att se över utmäskningen och lakningsprocessen. Vi måste få ut mer sötvört ur mäsken, dels för att få upp alkoholhalten och dels för att få ett lite sötare öl.

Magnus borrar hål

Magnus borrar hål i lakkärlet

Vi bygger ett nytt lakkärl av en jäshink som vi borrar hål i. I botten av lakkärlet lägger vi ett finmaskigt aluminiumnät som förhindrar att större kornbitar följer med ut i sötvörten.

Final touch på lakkärlet - sandpapper

Final touch på lakkärlet - sandpapper

Lite sandpapper gör susen, sedan är lakkärlet färdigt.

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Brygg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s