Vört for life!

Nu kokar vi vört! Mäsken kokas och humle tillsätts under exakta tidsintervaller.

Vörten kokar

Vörten kokar

Mer humle tillsätts!

Mer humle tillsätts!

Den färdigkokta vörten silas innan kylning

Den färdigkokta vörten silas och vörtkylen prepareras

Vörten silas innan kylning

Vörten silas innan kylning

Vörten kyls ned till 20°c

Vörten kyls ned till 20°c. Den fantastiska vörtkylen kyler ner vörten från kok till rumstemperatur på typ en kvart.

OG-värdet mäts med en hydrometer

OG-värdet mäts med en hydrometer. Lite besvikna blev vi då OG låg på ca 1035 istället för målvärdet 1063. Kanske något gått snett vid maltkrossen? Risken är att ölet blir för svagt i alkoholstyrka. Det lär vi bli varse.

 

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Ahoy Beta I, Brygg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s