Mäsk for pleasure!

Dags att göra mäsk. Först ska malten krossas.
3,9 kg Pale Ale malt
0,245 kg Amber malt
0,245 kg Crystal malt.

Krossad malt

Krossad Amber malt

Pale Ale malt

Pale Ale malt

67-gradigt vatten  + malt = försockringsrast.

Mäsk for pleasure!

Mäsk for pleasure!

Malten ligger och gottar sig med 67-62-gradigt vatten i 75 min och blir till mäsk.

Malten ligger och gottar sig med 67-62-gradigt vatten i 75 min och blir till mäsk.

Försockringsrast

Bryggutrustningen

Bryggutrustningen

Vatten till utmäskningen

Mäter upp 76-gradigt vatten till utmäskningen

Försockringsrasten är klar

75 minuter senare är försockringsrasten klar

Mmmm... två tummar upp!

Mmmm...

Utmäskning

Robert sköter utmäskningen med stor precision

Utmäskning

Utmäskning

Utmäskningen silas

Utmäskningen silas

Magnus provsmakar mäsken

Tummen upp för mäsken! Magnus är nöjd.

Om Robert

It's brygg'o'clock!
Det här inlägget postades i Ahoy Beta I, Brygg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mäsk for pleasure!

  1. Johanna skriver:

    Oj! Det här ser lovande ut!!! Ser fram emot ett provsmak. Ska ni göra chips också?!!

  2. Ivan skriver:

    Chips eller inte, fräsigt värre är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s